Välkommen till Rynge Teater – Din kulturupplevelse mellan Malmö och Ystad!

Varmt välkommen till Rynge Teater! Jag som byggt teatern heter Christer Jonsson, skådespelare och regissör utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Rynge Teater ligger i vår charmiga trädgård i den lilla byn Rynge, strategiskt placerad mellan Malmö och Ystad.

En historisk lada med nytt liv
Den gamla ladan, som har stått här i över hundra år, bär på en rik historia. På 60-talet fungerade den som en svartklubb, vilket den vackra röda, vinylklädda baren vittnar om. Sedan min flytt hit för snart 17 år sedan, har jag varje år anordnat ”Ryngeröjet” – en inflyttningsfest som utvecklades till en årlig festival med musik, teater och mat.

En dröm förverkligad
Sommaren 2016 förverkligade jag en långvarig dröm genom att bygga en egen teater här i Rynge. Det var början på ett nytt kapitel i ladans liv. Under byggprocessen kapade jag takbjälkar, rev väggar, lagade ett läckande tak, putsade och målade, och installerade ljus- och ljudutrustning. Jag gjorde det mesta av arbetet själv, men fick ovärderlig hjälp från goda vänner när det behövdes.

En unik teaterupplevelse
Under 90- och 00-talet drev jag Svensk Symbolistisk Teater i Malmö. Att ha en egen teater i trädgården är dock något helt annat. Det ger en intim och personlig teaterupplevelse som vi är stolta över att kunna erbjuda våra besökare.

Följ oss och njut av fantastiska kafékvällar
För att inte missa något, följ oss på Facebook eller Instagram. Vi bjuder även på kafékvällar med fantastiska artister som förgyller våra evenemang med musik och underhållning. Dessutom kan du njuta av god mat och dryck i en härlig miljö.

Rynge Teater – där kultur, gemenskap och historia möts i en unik miljö mellan Malmö och Ystad. Välkommen att ta del av vår passion för teater och kultur!