Sommarprogram på Rynge Teater

Kom och njut av våra teaterföreställningar och cafékvällar med fantastiska artister! Följ oss på sociala medier för de senaste uppdateringarna och evenemangsannonser.

Poddkvällar på Rynge Teater

Välkommen till våra poddkvällar på Rynge Teater! Här spelar vi in en podd inför publik med Christer som intervjuar en ny spännande gäst varje gång. De pratar om vad gästen har på gång, ofta något på teatern, och om aktuella kulturella ämnen.

Kvällen är uppdelad i två delar, ungefär 30 minuter vardera, med en paus emellan. Efter pausen bjuder Christer och gästen på ett roligt uppträdande som bygger på idéer från publiken. Under pausen planerar de uppträdandet som följs av fortsatta intervjuer.

Det blir en härlig mix av samtal och improvisation. Missa inte det!

DATUM: 12 juli kl 19:00
GÄST: Hanna Nygårds
TID: 19:00 – 20:30

Gästspel på Rynge Teater: ”Frida Uhl”

Rynge Teater presenterar stolt ett gästspel från Strindbergs Intima Teater i Stockholm.

Om föreställningen:
Frida Uhl var en mångsidig konstnär och hårt arbetande teater- och konstkritiker. Idag är hon kanske mest känd som ”Strindbergs andra hustru”, men hennes egen betydelse för modern litteratur och kultur är betydande. Frida var en av de många bortglömda kvinnor som kämpade för konstnärlig frihet och mot censuren av allt som ansågs moraliskt tvivelaktigt.

Hon levde ett äventyrligt liv och rörde sig mellan Berlin, Paris, London och New York. Hennes liv var fullt av skandaler och djärva projekt, där hon kämpade för kvinnors rätt till ekonomisk självständighet, sexuell frigörelse och intellektuell skärpa. Frida fick två barn, Friedrich med Frank Wedekind och Kerstin med August Strindberg.

Som pionjär inom scenkonsten hade hon en känsla för nya trender och startade cabaretscener samt skapade nätverk för konstnärer och artister. Under sina resor översatte hon sina mäns texter till flera språk, bland annat Strindbergs vetenskapliga skrifter till engelska, och skapade arbetsmöjligheter för dem över hela världen.

Genom att dramatisera delar ur Fridas liv tagna från hennes egna anteckningar, brev och texter vill vi belysa hennes enastående arbete, hennes mod och hur hon visar riktningen för oss mot förnyelse och utveckling in i framtiden.

Välkommen att upptäcka Frida Uhls fascinerande liv och arv på Rynge Teater!

AV HANNA NYGÅRDS OCH ANNA PETTERSSON

REGI: ANNA PETTERSSON

PÅ SCEN: HANNA NYGÅRDS

DATUM: 13 och 14 juli
TID: 17:00 – 18:30
PRIS: 150 kr – 400 kr

Rynge Teater ”Ett Drömspel”

Nu kommer den bejublade föreställningen Ett drömspel av August Strindberg tillbaka till Rynge Teater!

I pjäsen kommer guden Indras dotter ned till jorden för att uppleva människornas livsvillkor. Som ett ledmotiv för pjäsen upprepar Indras dotter, kallad ”Agnes” gång på gång ”Det är synd om människorna”.  Strindberg själv kallade Ett drömspel för ”mitt mest älskade drama, min största smärtas barn”.

Christer Jonssons uppsättning på Rynge Teater med premiär sommaren 2018 är en modern tolkning, ett allkonstverk med dans, musik och film.

Regi Christer Jonsson.
Medverkande på film: Fredrik Gunnarsson, Nanna Nore, Miranda Coral Engholm, Sara Kennedy, Reza Rezaie m.fl.
På scen: Christer Jonsson.

DATUM: 18, 20, 25, 27 juli och 1, 3 augusti
TIDER: 19:00 – 21:00 på torsdagar och 17:00-19:00 på lördagar

PRIS: 200 kr – 500 kr

Konsert med Christian Kjellvander

Christian Kjellvander känner vi som en av landets främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap.

Christian har tidigare spelat vid ett flertal tillfällen på Rynge Teater och hans konserter kan bäst beskrivas som magiska när han spelar på vår lilla intima och charmiga kaféteater!

DATUM: 12 augusti
TID: 19:00 – 21:30
PRIS: 380 kr

Konsert med Svante Sjöblom

Välkommen till en mysig, akustisk konsert med Svante Sjöblom på Rynge Teater! Svante är en musikalisk naturkraft som imponerar med både sin sång och sitt gitarrspel. Han är tillbaka på vår scen för andra gången, och denna gång bjuder han på en mer intim och personlig upplevelse.

Svantes musik blandar blues, soul, folk och jazz, vilket ger en perfekt bakgrund för hans unika röst och gripande historier. Hans andra album, “Before It Breaks”, släpptes 2022 och blev varmt mottaget världen över. Med sina starka texter och själfulla sånger berör skivan på djupet.

Tillsammans med sina medmusikanter skapar Svante musik som både känns ny och välbekant, nutida och traditionell. Kom och njut av en kväll fylld av känsla och musikalisk skicklighet på Rynge Teater!

DATUM: 17 augusti
TID: 19:00 – 21:30

PRIS: 280 kr

Rynge Teatercafé

Caféet erbjuder kaffe, te, läsk och härliga kanelbullar från det lokala bageriet, allt till låga priser. Vi öppnar 30 minuter innan föreställningen och håller öppet under pausen.