”NYPREMIÄR”

På publikens begäran och tack restriktionerna har lättat kommer vi att erbjuda två förställningar av Fröken Julie i slutet av juli. 

OBS! Endast två föreställningar 30 och 31 juli!

Om alla som har drömmar. Alla som trånar uppåt. Om att nå första grenen och gå i topp. Eller längtan att få falla. Nyskriven spännande musik, filmad bakgrund, modern tolkning, klassisk svensk dramatik i en charmig liten lada i Rynge utanför Ystad. Teater i världsklass!

När Fröken Julie med tillhörande förord kom ut i tryck 1888 blev det fördömt av en i det närmaste enig kritikerkår. Dramats djärva tema blev något av en prövning för kritikerkåren. Pjäsen nämndes bland annat som ospelbar, premiären blev i Köpenhamn 1889 och den han spelas i både Frankrike och Tyskland innan Sverigepremiären 1906. Trots detta är Fröken Julie en av August Strindbergs mest spelade pjäser världen över.Det verkar som om lockelsen kring kammarspelet om den unga högadliga Julie och betjänten Jean,och deras förehavanden under en midsommarnatt och morgon aldrig ger sig och pjäsens tema verkar tidlöst.

I Christer Jonssons uppsättning på Rynge Teater används en stor filmduk, där fröken Julie endast förekommer på film medan Jean befinner sig på scen. På så sätt förstärks avståndet mellan fröken Julie och Jean och där fröken Julie blir en person ”från en helt annan värld” en filmstjärna, en kändis, en tv profil. En modern uppsättning av klassikern Fröken Julie, gastkramande och nära.

Nypremiär Fredagen den 30/7 kl 19.00 och sedan Lördagen den 31/7 kl 16.00

I rollerna

På scen:

Jean – Christer Jonsson

På Film:

Fröken Julie – Nanna Nore

Kristin – Miranda Coral Engholm

Regi och film – Christer Jonsson

Musik – Miranda Coral Engholm och Christer Jonsson

Kostym – Laura Luna

Föreställningen är ca 2 timmar lång inklusive 20 minuters paus.

Biljetter finns på kulturbiljetter