Ett Drömspel

Ett Drömspel av August Strindberg

Nu kommer den bejublade föreställningen Ett drömspel av August Strindberg tillbaka till Rynge Teater. 

”mitt mest älskade drama, min största smärtas barn” enligt Strindberg själv. I Ett Drömspel kommer guden Indras dotter ned till jorden för att uppleva människornas livsvillkor. Som ett ledmotiv för pjäsen upprepar Indras dotter, kallad ”Agnes” gång på gång ”Det är synd om människorna”.

I förordet till Ett drömspel skriver författaren:
Tid och rum existerar icke; på en obetydlig verklighetsbakgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster; en blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer. – Personerna klyvas, fördubblas, dunsta av, förtätas, flyta ut, samlas. Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag.

Christer Jonssons moderna tolkning av ”Ett drömspel” inkluderar element som dans, musik och film för att skapa ett allkonstverk på scenen. Regin är signerad Christer Jonsson och rollistan på filmduken består av skådespelare som Fredrik Gunnarsson, Nanna Nore, Miranda Coral Engholm, Sara Kennedy och Reza Rezaie, bland andra.

På scen ser vi Christer Jonsson.

Datum:
11 maj 17:00

Biljetter till Ett Drömspel – Rynge Teater hos Kulturbiljetter