Om oss

2 1 7

Teatern i Rynge

Hej! Mitt namn är Christer Jonsson. Jag är 53 år och utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö mellan 1991-1994 och med en Master i regi på Teaterhögskolan i Malmö 2012.
Jag har arbetat som skådespelare och regissör i drygt 20 år. Jag startade och drev Svensk Symbolistisk Teater i Malmö,  och har arbetat som skådespelare på bl.a. Ensembleteatern i Malmö, Sagohuset i Lund och Ystads stadsteater. Jag har regisserat på bl.a. Obanteatern i Malmö, samt gjort ett flertal egna filmer.
I juni sommaren 2015, hemma i mitt hus i Rynge, gick jag förbi ladan/gamla lagret/stallet/eller vad det nu har varit, på väg till grillplatsen på tomten. Då tänkte jag ”här ska jag bygga en teater”. Jag satte mig vid grillplatsen med ett stopp pipa och började planera.
Hösten 2015 planerades det för fullt kring bygget och i februari 2016 satte bygget igång. Sommaren 2016 invigdes teatern och första säsongen avklarades. I påsk slår vi upp portarna för Rynge Teaters tredje säsong. Hoppas vi ses i sommar.
Vänliga hälsningar, Christer Jonsson.

Personerna bakom Rynge Teater

Det är vi Christer, Rasmus och Laura som är personerna bakom Rynge Teater. Vi har tillsammans en gedigen erfarenhet av teaterproduktion, scenteknik, skådespeleri och regi, event samt hur man startar och driver en teater.
Om ni har några frågor kan ni ringa Christer på 0709-61 56 16 eller maila info@ryngeteater.se
Vi ses, Rynge Teater.

Tack till

Folkuniversitetet i Ystad, Jess & Malin, Maya, Maria, Kesh, Reza, Aziz, …

Press

Sveries Radio om Rynge Teater
Lokaltidningen om bygget av Rynge Teater
Skånska Dagbladet om Rynge Teater
Skurupsposten om teaterbygget
Sydsvenskan om Rynge Teater 22 juli 2016